Rots & water trainer

Hallo, ik ben Christine Samsom en woon met mijn gezin in Hoorn. Uit eigen ervaring als moeder weet ik hoe belangrijk het is voor een kind om gelukkig te zijn met zichzelf, te kunnen spelen, vriendjes te hebben, lekker in hun vel te zitten en gewoon blij te zijn!
Met veel enthousiasme, oprechte betrokkenheid en aandacht leer ik kinderen in de training zich bewust te worden dat ze veel sterker zijn dan dat ze vaak denken.

Ik wil ze laten zien en voelen dat ze trots op zichzelf kunnen zijn. Mijn doel is om kinderen vol vertrouwen en met plezier in het leven te laten staan. Ik stimuleer ze om optimaal gebruik te maken van hun eigen kracht en kwaliteiten. Het geeft mij een goed gevoel om een kleine bijdrage te leveren aan dit proces. Maar uiteindelijk levert het kind zelf de grootste prestatie.

In het laatste jaar van mijn studie HBO-Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam in 2011 heb ik onderzoek gedaan naar het belang van sociale competentie bij (jonge) kinderen. Hierdoor is mijn interesse gewekt om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan.
Rots en Water sprak mij aan omdat kinderen hier spelenderwijs ontdekken dat ze veel sterker zijn dan dat ze denken en voelen.

In 2012 heb ik de Rots en Water basistraining gedaan bij Freerk Ykema (de bedenker en oprichter van het Rots en Water programma), gevolgd door de training Rots en Water Basisschool Schoolbreed en de training Rots en Water voor kinderen met autisme in 2014.