Het Rots en Water programma

Zo stevig zijn als een rots in de branding en zo soepel en krachtig als water. Wie wil dat niet?
In de Rots en Water training leren kinderen hun eigen weerbaarheid te vergroten door te geloven in hun eigen kracht. Tegelijkertijd leren ze hoe ze anderen respectvol tegemoet kunnen treden om zo de sociale omgang met elkaar te verbeteren. Hierbij speelt het verminderen van pestgedrag en gepest worden een grote rol. Deze training is zeer geschikt voor zowel kinderen die wat weerbaarder moeten worden, als ook voor kinderen die (te) snel tot actie overgaan.

De benadering bij Rots en Water is psychofysiek: door het doen van oefeningen en spelletjes krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing. In de trainingen ligt de nadruk steeds op het ‘ervaren in je lijf’ en daarna ‘vertalen naar je verbale en mentale handelen’. Je hoeft dus niet goed te kunnen praten om deze training te volgen. Je leert wel hoe je duidelijk en overtuigend kunt zijn in je communicatie.

De ‘Rots’ staat daarbij voor stevigheid, op jezelf vertrouwen en je eigen weg durven kiezen. Het ‘Water’ leert je meebewegen, open te staan voor de mening van anderen en je te verplaatsen in de ander. Bij de waterhouding staan vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal. Afhankelijk van de situatie leren de kinderen dat ze kunnen kiezen voor een ‘Rots’ of een ‘Water’ houding. En heel belangrijk: het is erg leuk om te doen!

In 8 lessen komen thema’s aan de orde als: sterk staan, ademkracht, persoonlijk contact, lichaamstaal, zelfvertrouwen, visualisatie, grenzen, intuïtie, evenwicht, concentratie en zelfverdediging.


ROTS

zelfvertrouwen hebben
eigen weg durven kiezen
denken aan jezelf
durven en doen
weten wat je wilt
voor je eigen mening staan

WATER

vriendschap
hulpvaardig zijn
rekening houden met een ander
contact maken
luisteren naar anderen
flexibel zijn

 

Start nieuwe 8-weekse trainingen:

6-8 jarigen: 15.30 tot 16.30 start op maandag 20 mei 2019.
9-12 jarigen: 16.45 tot 17.45 start op maandag 20 mei 2019.

Locatie: MFA de Kreek, Meetketting 1-3 te Zwaag
In samenwerking met Kinderpraktijk Theone.

Meer informatie over trainingen en locatie
via telefoonnummer 06 53316010